Ga naar de inhoud
Samen bouwen aan Lokaal opgewekte duurzame energie in Rotterdam Zuid

Kom ook Paneel Delen

We gaan van start! Kom ook PaneelDelen op de eerste zonnedaken op Rotterdam Zuid! Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over hoe jij mee kunt doen.

Word jij ook PaneelDeler?

Als PaneelDeler sluit jij je aan bij een steeds grotere groep Rotterdammers die samen groene stroom opwekken. In hun eigen wijk. Op grote daken van, bijvoorbeeld, scholen en buurthuizen. Zij zijn allemaal lid van een lokale energiecoöperatie. Zoals Zon op Zuid.

Iedereen kan meedoen. En als je geen eigen dak hebt, of jouw dak is niet geschikt, dan is PaneelDelen helemaal een goed idee. Maar ook als je al zonnepanelen hebt, kun je gewoon meedoen. Zo dragen we samen bij aan een duurzame wijk en een betere wereld.

Op welk dak doe jij mee?

Voor € 25 doe je al mee

Om het zonnedak te kunnen financieren, verkopen we PaneelDelen. Oftewel kleine stukjes zonnedak. Een PaneelDeel kost € 25. Het zonnedak wekt minimaal 15 jaar groene stroom op. Je krijgt ieder jaar een deel van je geld terug. In 15 jaar is je inleg volledig terugbetaald.

Ieder jaar krijg je 2,5% rente op je PaneelDeel. Maar je mag natuurlijk ook afzien van rente. Dan blijft er meer geld over voor het wijkfonds voor Zuid.

En de winst gaat naar de wijk

We verkopen onze groene stroom aan een groene energieleverancier. De winst gaat naar ons wijkfonds. Daarmee sparen we samen voor nieuwe duurzame projecten op Rotterdam Zuid. Als PaneelDeler beslis je mee over wat we met dit geld gaan doen.

Wil je helpen het wijkfonds sneller te laten groeien? Dan kun je ervoor kiezen om af te zien van rente op je PaneelDeel.

Lid van Zon op Zuid

Als PaneelDeler word je lid van de energiecoöperatie. Als lid ben je mede-eigenaar en heb je invloed op wat we doen: we beslissen samen. De contributie gebruiken we voor de ledenactiviteiten. Heb je weinig geld te besteden, dan kun je kiezen voor een contributie van € 0 per jaar. Heb je iets meer te besteden, dan kunnen we jouw contributie goed gebruiken.

OP WELK ZONNEDAK GA JIJ PANEELDELEN ?

Zonnedak Zuiderparkweg

Zonnedak Zuiderparkweg ligt tussen Pendrecht en Zuidwijk. Je raadt het al: aan de Zuiderparkweg. Op het dak van de Gemeente. Vanaf het voorjaar van 2024 gaan we hier stroom opwekken.

Zonnedak Olympia College

Midden in IJsselmonde ligt het Olympia College. Een geweldige school die opleidt in de Techniek, Groen of Zorg. Het zonnedak ligt boven op de praktijklokalen. Begin 2024 gaat de stekker erin.