Ga naar de inhoud

Doe mee met Zon op Zuid

Samen maken we Rotterdam Zuid duurzaam. Word lid van Zon op Zuid en doe mee met onze zonnedaken, word energiecoach, of volg een opleiding tot zonnepaneel installateur. Kijk hier wat jij kunt doen.

Lid worden

Als leden van Zon op Zuid zijn we samen eigenaar van de energiecoöperatie. Ook beslissingen nemen we samen. Bijvoorbeeld over waar het geld uit ons wijkfonds aan wordt besteed. In de coöperatie heeft iedereen een gelijke stem: one man one vote’.

Wil jij ook je stem laten horen? Word dan lid en beslis mee over wat belangrijk is voor Zuid. De coöperatie is van ons samen!

Meedoen met onze collectieve zonnedaken

Zon op Zuid legt zonnepanelen op grote daken in de wijken op Zuid. Door mee te doen als PaneelDeler, maak jij de zonnedaken mede mogelijk en kunnen we lokaal groene stroom opwekken. De stroom verkopen we aan een groene energieleverancier en de winst gaat naar ons wijkfonds waarover we samen beslissen. Op die manier kunnen we zelf investeren in duurzame wijken.

Werk maken van de energietransitie

Er is veel werk in de energietransitie. Ben jij op zoek naar ander werk? Spreekt een technisch beroep jou aan? En lijkt het je leuk om aan de slag te gaan in je eigen wijk? Schrijf je dan in voor een opleiding tot zonnepaneel installateur bij WijkEnergieWerkt. En bouw mee aan onze zonnedaken!

Energie besparen

Zon op Zuid werkt samen met de Energiebank Rotterdam aan energiebesparing in de wijk. De energiebank leidt energiecoaches op die mensen, individueel of in groepen, helpt met energie besparen.

Zoek jij hulp bij energie besparen? Of wil je andere mensen helpen met energie besparen? Meld je dan aan bij de energiebank.

doe nog meer

Abonneer je op de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Word vrijwilliger bij Zon op Zuid

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Kijk bij onze vacatures wat jij kunt doen.

Direct energie besparen in huis

Bewoners van Beverwaard delen graag hun tips & tricks voor energiebesparing met jou.

Samenwerken met Zon op Zuid

Is jouw organisatie duurzaam bezig in de wijk? Dan maken we graag kennis met jou!