Ga naar de inhoud

Onze Zonnedaken

Wil je bijdragen aan een beter klimaat, begin dan in je eigen wijk! Zon op Zuid werkt lokaal aan de energietransitie en ook jij kunt meedoen. Word lid van onze coöperatie en doe mee met onze collectieve zonnedaken.

Wat is nodig voor een collectief zonnedak?

Om te beginnen: grote daken in de wijk. Bijvoorbeeld daken van scholen, gymzalen of buurthuizen. We willen er veel, want hoe meer daken met zonnepanelen, hoe meer groene stroom voor de wijk.

Ook hebben we PaneelDelers nodig. Mensen zoals jij, Rotterdammers die wonen en leven op Zuid. Samen financieren we onze zonnedaken. Je kunt al meedoen vanaf € 25.

Hoe kun je meedoen?

Schrijf je in als PaneelDeler op het zonnedak van jouw keuze. Je kunt met meer zonnedaken meedoen. Geef aan hoeveel PaneelDelen je wilt. Één PaneelDeel kost € 25. Je krijgt je inleg volledig terug met een rente van 2,5%. Je kunt ook afzien van rente. Dan blijft er meer winst over voor ons wijkfonds. Het geld uit wijkfonds investeren we in nieuwe zonnedaken of in andere duurzame projecten op Zuid.

Wat gebeurt er met de groene stroom?

We verkopen de groene stroom aan een groene energieleverancier. De stroom gaat dus naar het stroomnet, en wordt van daaruit naar de gebouwen in de directe omgeving van het zonnedak geleid. Met de jaarlijkse opbrengst uit de verkoop van de stroom, betalen we de vaste lasten van het zonnedak. Waaronder de aflossing en rente van de PaneelDelen. De winst die overblijft gaat naar ons wijkfonds. Als lid van de coöperatie, beslis je mee over het wijkfonds.

stappenplan

Stap 1

We zoeken een groot
leeg dak, liefst van één eigenaar.

Stap 2

Daarna onderzoeken we de technische en financiële haalbaarheid van het zonnedak.

Stap 3

Als alle seinen op groen staan, zoeken we PaneelDelers die het zonnedak mee willen financieren.

Stap 4

Onze zonnepanelen kunnen het dak op! Ze worden gelegd door installateurs (in opleiding) uit de wijk.

Stap 5

We wekken samen
groene stroom op en delen de opbrengst met de wijk.