Ga naar de inhoud

Terugblik ledenbijeenkomst

13 november 2023

In korte tijd is onze vereniging gegroeid van 5 bestuursleden naar 55 leden en PaneelDelers! Tijd voor een kennismaking met elkaar dus!

We zijn aan het groeien! Daarom organiseerden we op 13 november 2023 een eerste ledenbijeenkomst. De avond stond vooral in het teken van elkaar beter leren kennen: Wie ben je? Waar woon je? Waarom doe je mee? En waar moet Zon op Zuid zich sterk voor maken?

Opvallend is dat veel leden om dezelfde redenen zijn ingestapt: omdat ze geen eigen/geschikt dak hebben, of omdat ze niet hun hele energieverbruik op hun eigen dak kunnen opwekken. Maar ook mensen die kiezen voor minder rompslomp en Zon op Zuid een goed alternatief vinden voor eigen zonnepanelen. En ook veel leden die meedoen omdat het ‘samendoen’ ze aanspreekt, en die graag iets doen voor de samenleving en de wereld. Of, zoals iemand zei: “ik wil wel wat meer doen dan m’n geld ‘doneren’ aan een energiemaatschappij”.

We hebben natuurlijk ook kort gesproken over de opgave voor de komende maanden: het werven van nog meer PaneelDelers voor onze eerste zonnedaken. En hoe een campagne in de wijken eruit kan zien.

Hier vind je de link naar de presentatie van die avond.