Ga naar de inhoud

Zon op Zuid zoekt energieke bestuurders

26 juni 2024

Zon op Zuid is het afgelopen jaar uitgegroeid naar een volwaardige ledenvereniging met, nu, zo’n 140 leden! En dat betekent werk aan de winkel!

Heb jij een groot, groen hart voor Rotterdam Zuid? En vind jij het net als wij belangrijk dat iedere Rotterdammer in de toekomst kan beschikken over schone energie voor een eerlijke en stabiele prijs? En dat we over een aantal jaren het woord ‘energiearmoede’ op Zuid niet meer kennen? Bouw dan met ons mee aan een sterke energiecoöperatie!

Zon op Zuid is dé energiecoöperatie van Rotterdam Zuid. Een bewonersbedrijf dat werkt aan een groen, sociaal en duurzaam Rotterdam Zuid. Én een ledenvereniging waar iedere Rotterdammer lid van kan worden. Zon op Zuid werkt op verschillende manieren aan haar groene en sociale doelen. Door lokaal groene stroom op te wekken op grote collectieve zonnedaken op Zuid. Maar ook door samen met de Energiebank Rotterdam energiecoaches op te leiden die mensen met een te hoge energierekening kunnen helpen om energie te besparen. En door samen met LSA Bewoners en Buurtklimaatje groepen mensen te begeleiden die collectief hun woningen willen verduurzamen.

Onze coöperatie heeft geen winstoogmerk. Winst die we maken gaat naar ons wijkfonds waarmee (nieuwe) groene en sociale initiatieven op Zuid kunnen worden gesteund of opgezet.

Zon op Zuid draait volledig op vrijwilligers. Rotterdammers van Zuid die zich inzetten voor een duurzaam Rotterdam Zuid. We zijn volop in ontwikkeling. Na een jaar waarin veel tijd en energie is gaan zitten in het opstarten van de organisatie, is het nu tijd voor de leuke dingen. Daarom zoeken we versterking van het bestuur. Dat kan zijn als bestuurslid, en/of als lid van een (of meer) werkgroep(en) die het bestuur ondersteunen op inhoudelijke opgaven en in de uitvoering van de dagelijkse zaken.

We kunnen hulp gebruiken op de volgende opgaven en onderwerpen:

Wat goed is om te weten, is dat je er niet alleen voor staat. Zon op Zuid is deel van een stedelijk én landelijk netwerk waarin heel veel kennis en expertise aanwezig is en waarin veel wordt samengewerkt, geleerd en uitgevonden. Met een ruim aanbod aan laagdrempelige (kennis)activiteiten.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Yvette, coördinator Zon op Zuid: info@zonopzuid.nl, yvette@energievanrotterdam.nl of 06-15412472.

Direct solliciteren? Stuur dan je mail met een korte motivatie en persoonlijke achtergrond naar info@zonopzuid.nl.