Ga naar de inhoud

We zijn rond! Inschrijving zonnedaken gesloten

1 juli 2024

Op 18 september 2023 ging de inschrijving voor PaneelDelen op de twee grootste zonnedaken van Rotterdam – op Zuid! – open: zonnedak Olympia College (512 panelen) en zonnedak Zuiderparkweg (520). Op 1 juli is de inschrijving gesloten. We zijn rond! En dus gaan we de komende 15 jaar groene stroom ván Zuid opwekken!

De teams van installateur Enoma BV, wijkbedrijf WijkEnergieWerkt en Energie van Rotterdam hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan onze eerste twee giga-grote zonnedaken! Het zonnedak op het Olympia College ligt al heerlijk groene stroom op te wekken. Het zonnedak op Zuiderparkweg 300 is bijna gereed.

Onze zonnedaken zijn ook de eerste coöperatieve zonnedaken op Rotterdam Zuid. Zonnedaken in eigendom ván de leden van Zon op Zuid en dus van ons, Rotterdammers. In Rotterdam zijn nu 16 coöperatieve zonnedaken groene stroom aan het opwekken: 14 op de noordoever en dus 2 op Zuid. Daarmee voorzien we samen in de energiebehoefte van ruim 560 Rotterdamse huishoudens.

Zo’n 800 Rotterdammers, waaronder 140 Rotterdammers van Zuid, hebben meebetaald aan deze zonnedaken door PaneelDelen, kleine stukjes zonnedak, te kopen. De groene stroom die op onze daken wordt opgewekt, verkopen we aan om | nieuwe energie, een coöperatieve, groene energieleverancier. Van de verkoopinkomsten betalen we onze vaste lasten. De winst gaat naar ons wijkfonds. Zo kunnen we met onze lokaal opgewekte groene stroom, andere duurzame projecten op Zuid starten of steunen.