Ga naar de inhoud

Samen verduurzamen met Buurtenergie

3 maart 2024

Samen met Energie van Rotterdam en het Thuismakers Collectief gaan we het komende jaar op zoek naar bewonersgroepen die aan de slag willen met het verduurzamen van hun woning. Dat doen we onder de noemer ‘Buurtenergie’, een verduurzamingsprogramma van LSA Bewoners. Meer weten? Lees dan verder.

Aan de slag met het verduurzamen van je huis of de buurt? Doe het samen! Dan sta je sterker én je maakt kans op ondersteuning door een ervaren procesbegeleider.

Steeds meer bewonersgroepen willen in hun straat of buurt samen hun huizen verbeteren. Te beginnen bij energie besparen door bijvoorbeeld te isoleren. Of duurzame energie opwekken met zonnepanelen. Samen is leuker, makkelijker en vaak ook goedkoper. Maar, waar begin je? Hoe praat je hierover met je buren? En hoe kom je tot maatregelen die voor zoveel mogelijk bewoners in jullie buurt interessant zijn? En wat kun je doen als huurders?

In samenwerking met het programma Buurtenergie van LSA bewoners kan Zon op Zuid bewonersgroepen die samen willen werken aan het verduurzamen van hun woningen, koppelen aan een ervaren procesbegeleider. Deze begeleider kan jullie ondersteunen in het proces om te komen tot gezamenlijke maatregelen in de buurt. Het is iemand die met jullie een plan maakt, het proces kent, meewerkt en adviseert. 

Wil je hiermee aan de slag, en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met Zon op Zuid via info@zonopzuid.nl of bel Robbert de Vrieze (06-19354343) of Sander van der Ham (06-54687445).