Ga naar de inhoud

Programma Openingsfestival 21 juni bekend!

29 mei 2024

Op vrijdag 21 juni openen we feestelijk de eerste coöperatieve zonnedaken op Zuid! Dat doen we met een energiek (gratis) festival! Lees hier wat je die dag allemaal kunt doen en hoe jij je kunt aanmelden.

De zon schijnt voor iedereen. En geeft duurzame energie in overvloed. Niet alleen mensen krijgen energie van de zon, ook planten groeien door de kracht van de zon en zonnepanelen zetten zonlicht om in duurzame elektriciteit. Tijdens een energiek openingsfestival op de langste dag van het jaar, ervaar je dat er meer dan genoeg energie is op en ván Rotterdam Zuid.

Rotterdam Zuid komt vaak negatief in het nieuws; de verkeerde lijstjes, te slecht, te weinig, moeilijk. Maar dat klopt niet. Rotterdam Zuid bulkt van de overvloed! Overvloed aan (energie van) actieve mensen die zich inzetten voor Zuid, overvloed van de kracht van de natuur én dus ook een overvloed aan duurzame energie.

Op de langste dag van het jaar, 21 juni 2024, worden de eerste twee collectieve zonnedaken van Zon op Zuid feestelijk geopend tijdens een energiek openingsfestival. Met een gevarieerd programma met verschillende deelsessies, kinderactiviteiten, een energiemarkt, een zaden- en stekjesmarkt, een duurzaam diner en een inspirerende documentaire. Ben je erbij? Meer informatie vind je op de festivalpagina of in het programmaboekje.