Ga naar de inhoud

Lokale energie afnemen?

Dat kan! Wij werken samen met energieleverancier om | nieuwe energie om onze wijken te voorzien van onze lokaal opgewekte energie!

Lokaal voor lokaal

om | nieuwe energie levert eerlijk en duurzaam opgewekte energie uit jouw eigen stad.

100% Coöperatief

om | nieuwe energie is in eigendom van de leden. Onze platformcoöperatie Energie van Rotterdam is lid.

Zonder winstoogmerk

om | nieuwe energie laat leden beslissen over de winst. Dit wordt weer teruggebracht naar projecten in de wijk.

Écht duurzaam!

om | nieuwe energie levert 100% duurzame groene stroom & Co2 gecompenseerd gas.

Als energiecoöperatie kunnen wij onze energie (nog) niet rechtstreeks leveren aan onze leden. De stroom die wij collectief opwekken in onze wijk, moeten wij daarom verkopen aan een energiemaatschappij. Maar voor welke maatschappij kies je dan? Voor degene die het meeste geld biedt?

Voor ons gaat het niet om de winst, maar om veel meer. Het gaat om zeggenschap van deelnemers; om een energietransitie van onderop; om lokaal eigendom van energieopwekking. 

Daarom werken we samen met coöperatieve energieleverancier om | nieuwe energie om onze wijken van lokale energie te kunnen voorzien. Dit doen wij sinds 2024. Een jonge speler op de markt, maar wel eentje die onze idealen het dichtste benadert. Want om | nieuwe energie is een coöperatieve organisatie, zónder aandeelhouders in het verre buitenland en zónder winstoogmerk.

Nederland is onderverdeeld in drie gebieden, waarin per gebied één coöperatieve energieleveranciers actief is. Om | nieuwe energie is een van die drie en versterkt de energietransitie als burgerbeweging, door juist de samenwerking met lokale energiecoöperaties op te zoeken.

Zon op Zuid is één van de lokale energiecoöperaties in Rotterdam. Samen met 6 andere energiecoöperaties verenigen wij onze stemmen in het collectief Energie van Rotterdam. Onze collectieve daken leveren de groene stroom aan om | nieuwe energie. Zij leveren deze stroom weer door, tegen een eerlijke en scherpe prijs, via Energie van Rotterdam | om.

Wanneer je ervoor kiest om stroom af te nemen bij Energie van Rotterdam | om, wordt je klant van om | nieuwe energie. Gewoon, net zoals bij iedere andere energieleverancier. Wél draag je hiermee bij aan de lokale energietransitie in Rotterdam. Én krijg je 100% duurzame stroom geleverd!

Alle energie die onze zonnedaken opwekken, blijft dus in collectief eigendom van de leden, doordat het binnen een coöperatieve keten blijft. Over de opbrengsten beslissen we zelf en brengen dit weer terug in de wijk.

Voor zonnepaneelbezitters betekent dit dat de energie (onbeperkt) terug geleverd mag worden én medebewoners profijt hebben van de lokaal opgewekte energie. Lokaal voor lokaal dus.

Iemand in je eigen wijk spreken over de overstap naar Energie van Rotterdam | om?

Neem contact op met Harm; hij kan je meer vertellen!

Ik wil lokale energie afnemen!

Meld je aan bij Energie van Rotterdam | OM en stap over naar de coöperatieve energieleverancier.

Benieuwd naar de tarieven bij Energie van Rotterdam | OM?

Vul je gebruik in en laat je maandbedrag berekenen!

Ik wil wel overstappen, maar ik heb nog vragen.

Kijk eerst of jouw vraag wordt beantwoord in onze Q&A.

Of neem contact op via:  EnergievanRotterdam@samenom.nl of bel naar 010-3105067 

Energie van Rotterdam is de collectieve stem van alle energiecoöperaties in Rotterdam. Door ons te verenigen kunnen we onze kennis en krachten bundelen, samenwerkingen organiseren en onze stem krachtiger laten horen. Energie van Rotterdam neemt gezamenlijke obstakels weg en ontlast de bestaande energiecoöperaties, zodat zij hun volle aandacht kunnen richten op de wijk. Als samenwerkingsverband creëren we de vruchtbare grond die het collectief in de stad versterkt en de inclusieve energietransitie als burgerbeweging laat groeien.

Energie van Rotterdam is zelf ook een coöperatie, met een bedrijfsbureau als BV die voor 100% onder de Coöperatie Energie van Rotterdam valt. De leden zijn alle lokale energiecoöperaties. Het bedrijfsbureau ondersteunt de energiecoöperaties bijvoorbeeld op het gebied van projectontwikkeling, administratie en communicatie.